Društvo

Сахрањен Велибор Остојић

УЖИЦЕ - Бивши потпредсједник Владе Републике Српске, Велибор Остојић, сахрањен је данас на православном гробљу у Ужицу.


Сахрани су присуствовали родбина и пријатељи, делегација Српске демократске странке коју је предводио предсједник Младен Босић, те делегација општине Фоча.

"СДС се неће никада одрећи своје прошлости, нити ће се стидјети и неће никада заборавити људе који су оснивачи и који су у најтежем времену стајали тамо гдје је било најтеже", рекао је члан Главног одбора СДС, Драго Вуковић.

Опраштајући се од покојног Остојића, Вуковић је рекао да је Остојић припадао "оној малој групи људи која је прије других разумјела догађаје и прије њиховог избијања".

Породици Остојић телеграм саучешћа, између осталих, упутио је и предсједник Владе РС Милорад Додик.

Међу многобројним вијеницима на гробу нашао се и вијенац првог предсједника РС Радована Караџића и некадашњег предсједника Владе Гојка Кличковића.

Велибор Остојић рођен је 8. августа 1945. године у Челебићима код Фоче. Завршио је Филозофски факултет у Сарајеву, одсјек књижевност.

Прије рата радио је као лектор на Радио-телевизији Сарајево, а након избора 1990. године обављао је функцију министра информисање у првој демократској изабраној влади БиХ.

Био је члан скоро свих ратних влада РС, гдје је обављао дужност потпредсједника Владе, министра науке и образовања РС и министар информисања. Био је и предсједник Извршног одбора Српске демократске странке.

Из политике се повукао у јулу 1999. године, након чега се преселио у Србију.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog