Sport

Звезда лоша у Тбилисију

TБИЛИСИ - Фудбалери Црвене звезде изгубили су од грузијског Динама у Тбилисију 2:0, у првој утакмици трећег кола квалификација за Лигу Европе.


Звезда је на стадиону 'Борис Паичадзе' пред око шест хиљада гледалаца пружила веома лошу партију и заслужено је поражена. Голове за грузијског представника постигли су Меребашвили у 41. и Кмаладзе три минута прие краја. Реванш меч на програму је за седам дана на београдској 'Маракани'.

Домаћи тим офанзивније је почео утакмицу, али у првих десет минута осим једног корнера и једног слободног ударца, Динамо није имао прилику. Звезда је најбољу акцију такође имала послије корнера. Богдановић је центрирао, а Туторић шутирао главом поред гола.

На истеку десетог минута жути картон је зарадио Авал Исах због оштрог старта. Након почетнок притиска домаћина, Звезда је успјела да успостави равнотежу на терену, а у 23. минуту Исах је умало зарадио и други жути картон због новог прекршаја.

Први прави ударац ка голу Динамо је упутио у 26. минуту. Покушао је Кашија са око 25 метара, али преко гола. У 41. минуту Динамо је повео. Вацадзе је покушао ударцем са око 20 метара, голман Павловић одбио је лопту на коју је натрчао Меребашвили наикон чијег ударца се лопта од стативе одбила у гол Звезде.

Само минут касније Звезда је лако могла до изједначења - након једног прекида и одбитка, лопту је прихватио Игњатијевић. Ипак, његов сасвим солидан покушај голман домаћих је зауставио и Динамо је на полувреме отишао са минималном предношћу.

У другом дијелу Звезда је наставила са безидејном игром. Тренер Владимир Петровић је током другог дијела покушао са увођењем Николића и Кадуа, али то није донијело бољитак и Грузијци су у финишу казнили индолентност Београђана.

Други гол за Динамо постигао је Кмаладзе након очајне реакције одбране Звезде. Фудбалер Динама остао је потпуно сам на петерцу и лако је након корнера главом савладао Павловића за кончаних 2:0.
Навијачи Динама, популарни 'гладиатори' на стадиону су развили транспарент 'Абхазија и Јужна Осетија су Грузија'.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog