Društvo

Синдикалне вође у ''Енергоинвесту''

ИСТОЧНО САРАЈЕВО- Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић и предсједник Синдиката металске индустрије и рударства РС Тане Пеулић разговараће данас у Источном Сарајеву са представницима радника и менаџментом предузећа "Енергоинвест - Расклопна опрема".


Мишићева и Пеулић покушаће да заједнички пронађу рјешење које подразумијева испуњавање свих оправданих радничких захтјева, а на бази свих расположивих информација о тешком стању у овом предузећу са посебним освртом на достављени записник Инвестиционо-развојне банке РС, саопштено је из Савеза синдиката РС.

Радници "Расклопне опреме" траже од менаџмента и Управе предузећа исплату свих заосталих плата од фебруара до јула ове године и уплату доприноса за пензијско-инвалидско и здравствено сигурање од јула 2008. године до данас, те смјену директора Радомира Крсмановића.

Један број радника, како су најавили, ступиће у генерални штрајк, ако ови захтјеви не буду прихваћени.

Од Управног одбора предузећа и надлежних институција РС радници захтијевају дефинисање већинског власника капитала у "Расклопној опреми", јер је уговор о купопродаји 64 одсто државног капитала са компанијом "Југотрејд" из Београда истекао крајем маја ове године.

Састанак Мишићеве и Пулића са радницима заказан је за 12.00 часова.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog