Društvo

Шест година од убиства у Гораждевцу- нико није одговарао!

ГОРАЖДЕВАЦ - Служењем парастоса у цркви Пресвете Богородице и изласком на мјесна гробља данас ће у Гораждевцу код Пећи бити обиљежено шест година од убиства двојице српских дјечака и рањавања четворо дјеце.


У злочиначком нападу на данашњи дан 2003. године убијени су док су се купали у ријеци Бистрици Иван Јововић /19/ и Пантелија Дакић /12/, а тешко су рањени Ђорђе Угриновић (20), Богдан Букумирић (14), Марко Богичевић (12) и Драгана Трбљак (13).

Упркос обећањима и гаранцијама тадашњих првих људи УНМИК-a и КФОР-а да ће пронаћи починиоце овог гнусног злочина и награди од 1.500.000 евра починиоци још нису откривени.

Парастосу ће присуствовати државни секретар Србије за Косово и Метохију Оливер Ивановић.

Сеоско руководство Гораждевца наводи у саопштењу да ће мјештани данас поручити међународној заједници да не смије дозволити да злочин на Бистрици остане завијен у таму.

"Очекујемо да истражитељи Еулекса, који на Косову, како тврде, имају у циљу да успоставе владавину закона, покрену истрагу и починиоце изведу пред суд правде и на тај начин се одуже невиним жртвама албанских терориста", наводи се у саопштењу.

Мјештани Гораждевца су у више наврата упућивали званичне дописе представницима цивилних и војне мисије на Косову, а и генералном секретару УН, тражећи да се починиоци тог злочина казне, јер постоји довољно доказа да су починиоци поријеклом из сусједног албанског села Чушка.

Парастос у цркви Пресвете Богородице биће служен у 9.00 часова, а у 10.00 часова биће положено цвијеће на споменик жртвама албанских екстремиста у центру села и на споменике Јовићу и Дакићу на гробљима у овом селу у Метохијској котлини.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog