1

Sport

Успјешан сафари фудбалера Србије

ПРЕТОРИЈА - Фудбалери Србије је у пријатељској утакмици у Преторији савладала Јужну Африку са 3:1, головима Зорана Тошића (2) и Данка Лазовића.


Прво полувријеме је завршено без голова, а у наставку су на терен истрчали Тошић, Лазовић и Кузмановић што је резултирало бољом игром српске репрезентације. Србија је повела у 56. минуту голом Тошића после додавања Кузмановића.

Други гол за Србију постигао је Лазовић у 67, а најлепши гол на утакмици постигао је Тошић у 76. минуту. Једини погодак за домаћине постигао је Мфела у надокнади времена.

Офанзивнији приступ цијелог тима, уз тренутке Тошићевог надахнућа какве нисмо могли да видимо пре његовог одласка у Манчестер јунајтед, главни су разлози тријумфа Србије.

Популарни Бамби довео је "орлове" у вођство када је примио лопту на десетак метара од гола, у стилу Вејна Рунија издржао дуел са корпулентним Бутом (једини белопути играч у тиму Јужне Африке) и пласирао је у небрањени дио мреже.

На 2:0 повисио је Лазовић после маестралне акције у којој је учествовало пола тима. Лопта је ишла из средине терена на десни бок до Нинковића, Лазовић је прослиједио лијево до Обрадовића, овај идеално центрирао, а нападач ПСВ Ајндховена "из прве" тукао у доњи лијеви угао!

Десет минута касније Тошић је буквално направио шоу у шеснаестерцу домаћина.

Стао је на лопту, а када је видео да нема коме да асистира, искористио је своју брзину да се на малом простору ослободи двојице чувара. После тога је све било рутина: са шест-седам метара искоса са десне стране ћушнуо је лопту испод голмана, у супротни угао - 3:0!

Арбитар са Сејшела је при резултату 0:0 пропустио да досуди пенал, после очигледног фаула Масилеле над Тошићем у казненом простору. Крило Манчестера у 78. минуту је идеално упослио Лазовића, који је могао да повиси на 4:0, али је његов лоб ударац био непрецизан.

Тако добро друго полувијреме утицало је да се заборави релативно слаба партија у првих 45 минута, када је домаћин имао више од игре.
Меч на стадиону Супер спорт у Преторији посматрало је десетак хиљада гледалаца, међу којима и неколико стотина локалних Срба.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog