Društvo

Параноични Чеси туже српску полицију због кашњења на Маракану

ПРАГ - Чешки фудбалски клуб Славија пријавио је УЕФА да његовим навијачима није омогућено да стигну на вријеме на утакмицу са Црвеном звездом, пошто је, како је наведено, српска полиција аутобусе водала заобилазницама и по сеоским друмовима.


"Пријавили смо ствар делегату УЕФА", казао је послије утакмице чешком радију портпарол Славије Онджеј Зламал.

Он је рекао да је чудно што на том нивоу такмичења полиција није успјела да гарантује да навијачи стигну на вријеме, већ су доведени тек пред крај првог полувремена реванш утакмице четвртог кола баража за Лигу Европа.

Око 90 навијача у два аутобуса које је у Београд повела Славија плашили су се да преноће у Србији, увјерени да Звездине присталице желе да им се освете због туче Београђана са чешком полицијом у Прагу, прошле недеље.

Због тога су преноћили у мађарском граду Сегедину, а од српске полиције затражили су пратњу до стадиона.

Навијачи су чешким извјештачима са утакмице рекли да је полицијска пратња дошла по њих на границу у последњем тренутку, а онда их водала по среским друмовима и заобилазницама и држала два сата на некој бензинској пумпи.

Навијачи Славије уверени су да је то „ситна пакост српских полицајаца" за интервенцију чешке полиције против Звездиних хулигана у Прагу.

Двојица чешких полицајаца који су у оба аутобуса били такође као пратња, "тактичке маневре" српске полиције како да Чеси стигну на Маракану објаснили су међутим као избјегавање засједа које су наводно поставили српски хулигани да се освете за Праг.

Чеси су очигледно погубили компас: након што је њихова полиција била неспособна да организује безбједност пред утакмицу у Прагу и изазвала скандал прекомјерном употребом силе, враћања диијела навијача и контролом пасоша на улазу у стадион (!) , досјетили су се да им у Србији пријети опасност (иако пријетњи није било).

Упркос томе су организовали долазак, тражили пратњу и помоћ српске полиције, а на крају су је, иако је каснији долазак на стадион разумна безбједносна мјера у оваквим случајевима, оптужили за ни мање ни више него "ситне пакости".

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog