Republika Srpska

Договор Србије и ММФ

БЕОГРАД - На рачун Србије, код Међународног монетарног фонда, биће 500 милиона долара који ће помоћи да се лакше превазиђе буџетски дефицит од 4,5 одсто бруто друштвеног производа .


Одбачен је приједлог ММФ да буде повећан ПДВ и тако обезбиједе приходи, док је превладала стратегија српске Владе да буду смањени расходи.

Економска политика за наредну годину, која је претходних дана била тема преговора са ММФ, коначно ће, како је договорено, бити утврђена у октобру, када Влада Србије крене у припреме буџета за наредну годину.

Комплетна реформа јавног сектора, већ је сада позната као основ за поставку државне економске политике у наредној години, о чему је јуче, незванично, постигнута сагласност и међу свим члановима владајуће коалиције на састанку код предсједника Бориса Тадића.

Детаље договорене економске политике до краја ове године, као и оквире за 2010. годину јавности ће данас, на заједничкој конференцији за новинаре, саопштити шеф Мисије ММФ за Србију Алберт Јегер, потпредсједник Владе Млађан Динкић, министар финансија Диана Драгутиновић и гувернер Народне банка Србије Радован Јелашић.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog