Društvo

МУП РС: Неће бити масовне замјене таблица

БАЊА ЛУКА - У Републици Српској неће доћи до масовних замјена регистарских таблица нити других докумената која се односе на регистрацију возила, иако 28. септембра, према Правилнику о регистровању возила у БиХ, треба да почне примјена новог концепта регистрације возила, саопштено је из Министарства унутрашњих послова РС.


Регистарске таблице, издате по прописима који су били на снази до ступања на снагу новог правилника, остају у употреби, до промјене власништва или промјене података о власнику возила, и у том случају ће се издавати нове регистарске таблице са међународном ознаком БиХ.

"Како би избјегли стварање непотребних гужви и редова испред шалтера за регистрацију возила, обавјештавамо грађане, власнике возила, да нема потребе за хитним замјенама саобраћајне дозволе, нити регистарских таблица, уколико није било промјене власништва или промјене података о возилу", истиче се у саопштењу МУП РС.

Приликом регистрације возила издаваће се нови документи - потврде о власништу возила и о регистрацији, те стикер наљепница.

Потврда о власништу возила издаваће се по подношењу захтјева за продужење важности регистрације возила или промјене података о власнику или возилу, а издавањем ове потврде издата саобраћајна дозвола служиће као потврда о регистрацији.

Потврда о регистрацији ће се издати након попуњавања свих слободних поља за продужење регистрације у саобраћајној дозволи, а на захтјев власника саобраћајна дозвола се може замјенити потврдом о регистрацији и прије наведеног рока.

Стикер наљепница ће се издавати по подношењу захтјева о продужењу важности регистрације и она означава рок важности регистрације.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog