Društvo

Главаш: Узећу од Хрватске све што ми припада

ЗАГРЕБ - Пензионисани генерал Бранимир Главаш, који је у Хрватској осуђен због злочина над Србима у Осијеку, рекао је да ће од хрватске државе узети сваку липу на коју има право.


"Зашто бих се ја одрекао било чега на што имам право", рекао је Главаш коментаришући чињеницу да му хрватски Сабор није укинуо ни једну повластицу коју има као заступник, те да и даље има право на службени стан у центру Загребу, примања од 1.000 куна мјесечне накнаде за одвојени живот од породице и 24.000 куна плате као заступник.

Главаш, који је од хрватског правосуђа побјегао у БиХ, најавио је да ће, након правоснажности пресуде, када му престане тренутни мандат, покушати да освоји нови и то као кандидат листе за дијаспору.

Шеф Клуба ХДЗ и предсједнички кандидат Андрија Хебранг рекао је да пресуда против Главаша још није правоснажна и да је до тада невин човјек.

Хебранг је рекао да је "ситуација апсурдна", али да би било лоше да Сабор одузме Главашу нека права, а онда суд утврди да је он невин.

Бранимир Главаш је 8. маја у Хрватској неправоснажно осуђен на десет година затвора због ратног злочина над српским цивилима у Осијеку 1991. године. Након изрицања пресуде он је побјегао у БиХ, гдје је добио држављанство.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog