Društvo

Joш десет ухапшених у акцији ''Дилер''

БАЊА ЛУКА - У оквиру акције" Дилер", која се проводи на подручју Центра јавне безбједности Бања Лука, ухапшено је још 10 лица, од којих ће против шесторо бити поднесен извјештај надлежном тужилаштву о почињеном кривичном дјелу неовлашћене производње и промета опојних дрога, те недеозвољеног промета и произвиодње оружја.


Начелник ЦЈБ Бања Лука Зоран Станишљевић рекао је на конференцији за новинаре да ће од укупног броја лица која су јуче ухапшена извјештај о почињеном кривичном дјелу надлежном тужилаштву бити поднесен против шест лица са иницијалима А.Л. /1980/, Д.Р. /1976/, Г.Д. /1983/, С.Д. /1978/ и АР /1976/ сви из Бање Луке, те лица Е.Л. /1987/ са подручја Градишке.

Он каже да је међу ових шест лицима њих четворо од одраније познати полицији као извршиоци кривичних дијела, док су два нова у извршењу кривичних дјела.

Станишљевић је рекао да је акција проведена на подручју Бање Луке и Градишке, по наредби Окружног суда Бања Лука, а извршен је претрес шест стамбених објеката и три путничка возила.

Он је прецизирао да је полиција приликом претреса пронашла и одузела 45,4 грама хероина, килограм и 74 грама марихуане, 50 комада таблета "хептанона", 100 комада разне муниције, малокалибарску пушку, 15 мобилних телефона, 10 сим картица и дигиталну вагу.

Станишљевић је рекао да је провођење акције "Дилер" при крају и да ће тиме бити задат завршни ударац овој криминалној групи.

Он је напоменуо да, осим ове акције, ЦЈБ Бања Лука проводи и низ других акција с циљем сузбијања производње и промета опојних дрога .

Ухапшена лица су око 12.00 часова из ЦЈБ Бања Лука, кроз центар града у два полицијска возила са упаљеним ротационим свјетлима и звучном сигнализацијом, предата у надлежно тужилаштво.

У акцији "Дилер", која се на подручју ЦЈБ Бања Лука проводи од почетка априла до сада је укупно ухапшено 33 лица, док су против 20 лица поднесени извјештаји надлежном тужилаштву о почињеном кривичном дијелу, а 13 их је пуштено.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog