Društvo

Чађо: МУП Српске је најбоља безбједносна агенција у БИХ

БАЊА ЛУКА - Министарство унутрашњих послова Републике Српске има све потребне базе података дефинисане у електронској форми, што је један од услова за либерализацију визног режима, и тиме се не може похвалити ниједна безбједносна агенција у БиХ, изјавио је министар унутрашњих послова РС Станислав Чађо.


Он је истакао да је МУП Српске у претходном периоду јачао све капацитете који су неопходни за омогућавање безвизног режима.

"Континуирано смо већ три године радили на развоју властитих база података, тако да данас имамо све потребне базе података дефинисане у електронској форми, спремне за сваку врсту коришћења и размјене и тиме се не може похвалити ниједна безбједносна агенција у земљи", рекао је Чађо.

Он је истакао да је посебно поносан на чињеницу што је све у вези овог посла МУП урадио сопственим капацитетима, без посебних финансијских трошкова, користећи сопстевене ресурсе и памет.

"То нам омогућује контиуиран и планиран даљи развој, због чега је МУП Српске најбоља безбједносна агенција у БиХ", оцијенио је Чађо.

Он је рекао да ни једног тренутка није сумњао у способност запоселних у МУП-у да испуне услове за либерализацију визног режима.

Чађо је истакао да је за исупњавање тих услова постојао уставно-правни оквир који је то омогућавао, без задирања у измјене уставних и законских оквира.

"Други је проблем што су неки хтјели да мијењају уставно-законодавни оквир под кринком либерализације визног режима, а да за то није било потребе. Иза тога су стајали одрђени политички циљеви. Сретали смо се са врло чудним, а на моменте и крајње некоректним ситуацијама, попут дописивања одређених услова, који нису били ни у Мапи пута ни у одређеним поглављима која су то третирала", рекао је Чађо.

Он је додао да је важно да све безбједносне структуре развијају своје капацитете и вуку одговарајуће развојне кораке, а не да чекају да неко други дође и нуди готова рјешења, која често нису прилагођена ни времену ни околностима у којим их треба примијенити.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog