Sport

Одбојкашице поразом окончале наступ на ЕП

КАТОВИЦЕ - У трећем мечу групе Ф Европског првенства у одбојци за жене, Србија је убједљиво поражена од Италије са 3:0 (25:19, 25:18, 25:22).


Изабранице селектора Зорана Терзића, које су послijе пораза од Немачке и дефинитивно изгубиле шансе са пласман у полуфинале, у последњем дуелу на шампионату дале су све од себе да се на частан начин опросте од такмичења.

Иако је било евидентно да у игри српског тима постоји жеља, жар и сарадња у тиму, за разлику од мечева против Турске и Немачке, гдjе ништа није штимало, било је и јасно да Јелена Николић и другарице наспрам себе имају много бољег противника.

Растерећене због чињенице да више ништа не могу да изгубе српске одбојкашице су средином првог сета успјеле да стигну предност Италије (13:13), али су далеко организованије и чини се, некако агресивније „азуре" успјеле у финишу меча поново да преузму иницијативу и без већих проблема поведу са 1:0.

Нешто агилније су играле Терзићеве пуленке у наставку меча, па су и повеле са 5:3, али су ривалке серијом 5:0 на први технички тајм-аут отишле опет са предношћу (8:5), које су вјешто одржавале, а при крају сета, по опробаном рецепту, и увећале.

Коначно, Италијанке су у великом стилу и завршиле дуел, који није имао резултатски значај, будући да су већ обезбиједиле пласман међу четири најбоље екипе на шампионату као првопласирани тим групе Ф. Ипак, оне су одржале максималан скор од шест мечева без пораза и то без изгубљеног сета на првенству.

Истина, Србија је захваљујући сјајном сервису Стефане Вељковић, отежала посао Италијанкама у финишу трећег сета приближивши се на 22:23, али су искусне ривалке, ипак одбиле тај напад и мирно привеле меч крају.

Србија је тако окончала шампионат у Пољској са три победе и три пораза, не успјевши да одбрани вицешампионску позицију пре двије године.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog