Društvo

Софтић признао да је шутирао Штајнхауера

БИНГАМТОН - Санел Софтић, један од учесника туче 4. маја у бару у америчком граду Бингамтону након које је студент Брајан Штајнхауер (на слици) више мјесеци био у коми, признао је да је ногама ударао жртву.


Тужилаштво наводи да ће Софтићу /22/ због тога 8. јануара бити изречена двогодишња казна затвора.

Главни оптужени Миладин Ковачевић, који је играо кошарку на Универзитету у Бингамтону, биће саслушан у Србији, гдје је побјегао након инцидента, преносе амерички медији.

Софтић, који је поријеклом из БиХ, мјештанин је Бингамтона и има и држављанство САД.

Главни помоћник државног тужиоца Џоан Роуз Пери рекла је да ће до изрицања пресуде Софтић боравити у својој кући и да ће бити под електронским надзором.

Он је, у склопу договора са тужилаштвом, признао кривицу пред Обласним судом према једној тачки оптужнице за другостепени напад.

Трећеоптужени Един Џубур из Џонсон Ситија треба да се пред судом појави 30. новембра према оптужници за напад и удружени напад. Он је такође поријеклом из БиХ.

Уколико буде осуђен за удружени напад, Џубуру би могла бити изречена казна затвора у трајању до 25 година затвора.

Тужилаштво наводи да су се Ковачевић, Софтић и Џубур потукли са Штајнхауером и да га је, према изјавама очевидаца, Ковачевић ударио у главу.

Након туче Штајнхауер је био у коми неколико мјесеци. Њему се вратила моћ говора и може да хода али је, према изјавама његових адвоката, у тучи претрпио трајна оштећења.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog