Društvo

Путица: БХРТ би повратком Аговића изубио на угледу

САРАЈЕВО - Предсједавајућа Управног одбора БХРТ Марија Путица сматра да би БХРТ доста изгубио на угледу и даљем развоју уколико би се Мехмед Аговић вратио на функцију генералног директора.


Она је рекла да је УО БХРТ јуче добио одлуку Апелационог одјељења Суда БиХ којом се смијењени генерални директор Мехмед Аговић, уз надокнаду свих плата, враћа на посао.

"Ми смо ту одлуку добили по завршетку јучерашње сједнице, на изласку из РТВ дома, тако да ћемо о њој разговарати наредних дана. Лично мислим да су разлози за смјену директора Аговића били прејаки. Већ се тада знало да он нема своје мјесто на БХТР-у и надам се да је то и њему јасно", рекла је Путица.

Она је додала да се током судског процеса у случају Аговић ниједна одлука суда није односила на разлог за његову смјену, истакавши да су се све одлуке односиле на процедуру.

Путица је подсјетила да се прва одлука суда темељила на томе да члан УО Нада Милошевић није имала право гласа, након чега је другостепеном пресудом ова одлука била проглашена противуставном и противзаконитом, а поступак враћен на почетак.

"Поновним поступком Аговић се враћа на посао уз образложење да се тачка дневног реда није звала 'смјена генералног директора', што је потврђено другостепеном пресудом. Одлука суда се мора испоштовати, али мислим да је и самом Аговићу јасно да би његовим повратком БХРТ доста изгубио на угледу и даљем развоју", истакла је Путица.

Она је изразила очекивање да ће Аговић искористити своја права на новчану накнаду и да ће одустати од могућности да се врати на БХРТ, јер, како је навела, његове способности нису примјерене тој функцији.

Бивши генерални директор БХРТ Мехмед Аговић смијењен је у септембру прошле године одлуком УО, уз образложење да су прикривани пословни губици од око 10 милиона КМ, што је наведено у ревизорском извјештају.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog