Društvo

Ухапшен полицајац из Љубушког, осумњичен за убиство Пуљића

САРАЈЕВО -Полицајац из Љубушког, чији су иницијали Д.В. ухапшен је, јер је осумњичен за убиство навијача Фудбалског кулба "Сарајево" Ведрана Пуљића у Широком Бријегу, потврдила је Драгица Шимић, предсједник Кантоналног суда у Широком Бријегу.


Она је рекла да је на основу захтјева кантоналног тужилаштва ухапшеном одређен тридесетодневни притвор, преносе федерални медији.

Тужилац Весна Ћавар каже да су од Управе полиције Федерације БиХ у Тужилаштву Западно-херцеговачког кантона до сада стигле и кривичне пријаве против четири лица из Сарајева која су учествовала у нередима у Широком Бријегу 4. октобра.

Портпарол Федералне управе полиције Роберт Цвртак изјавио је да је Управа полиције до сада саслушала 50-ак лица и кантоналном Тужилаштву у Широком Бријегу поднијела 11 кривичних пријава, те да се већ данас може очекивати да тај број буде повећан.

У саопштењу из федералне Управе полиције данас је саопштено да је у оквиру истраге о дешавањима 4. октобра полиција у сарадњи са тужилаштвима ухапсили десет особа, међу којим је једна осумњичена за убиство и убиство у покушају.

Међу ухапшеним је једно лице, које је осумњичено за изазивање опште опасности, а у вези са тешким кривичним дјелом против опште безбједности људи и имовине, те осам особа за које постоји основана сумње да су починили противзкаонито ослобађање лица која су лишена слободе.

У оквиру истраге о начину поступања полицијских службеника до сада су суспендована три полицијска службеника и против њих ће бити покренут дисциплински поступак ради утврђивања евентуалних пропуста приликом обављања службених радњи.

На откривању извршилаца кривичних дјела и расвјетљавању свих околности и посљедица нереда, који су 4. октобра догодили у Широком Бријегу, до сада су ангажовани сви расположиви капацитети федералне Управе полиције, МУП-а Западнохерцеговачког кантона и МУП-а Кантона Сарајево, наводи се у саопштењу.

За убиство Пуљића до сада је једини осумњичени био Оливер Кнезовић, који се прво сам предао полицији, а потом побјегао из затвора, па је за њим расписана међународна потјерница.

Незванично, Кнезовић се пријавио полицији сматрајући да је убио Широкобријежанина Жељка Задру који је рањен у ноге током нереда, док је стајао испред своје куће у Широком Бријегу.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog