Društvo

Чађо: МУП је направио позитивне помаке

БАЊА ЛУКА - Министар унутрашњих послова Републике Српске Станислав Чађо изјавио је да је МУП Српске у посљедњих неколико година направио позитивне помаке и задао ударац организованим криминалним групама које се баве кријумчарењем наркотика.

"Чланови организованих криминалних група које се баве кријумчарењем наркотика свјесни су опасности на подручју РС и професионалности полиције у активностима на сузбијању њиховог дјеловања. Учинили смо позитивне помаке, али ту не смијемо да станемо и будемо само задовољни, јер када степен самозадовољстава порасте, безбједност у овом сегменту опада", нагласио је Чађо.

Он је рекао да је слично и са ауто-мафијом, гдје су, такође, у посљедњих неколико година направљени позитивни помаци, тако да се грађани осјећају безбједније.

Према његовим ријечима, борба против тероризма један је од четири приоритетна задатка МУП РС и тај посао се обавља веома озбиљно, а све пријетње се третирају на одговарајући начин.

Говорећи о општој безбједносној ситуацији у РС, Чађо је рекао да МУП Српске прати све параметре којима се одређује стање безбједности и општа оцјена је да је оно добро.

Што се тиче сарадње полиције РС са другим агенцијама у БиХ, али и окружењу, Чађо је рекао да полиција мора да сарађује са свим субјектима друштва који су укључени у систем безбједности, а ту спадају друге безбједносне агенције и институције, али и грађани.

На питање које се активности проводе на рјешавању случајева убистава у РС који годинама остају неријешена, Чађо је рекао да не постоји ниједна структура која може да уради све.

"Статистички, ми имамо велике успјехе и налазимо се у оквирима најбољих европских просјека. Сигурно је да има појединачних случајева који представљају проблем због својих карактеристика. Они држе пажњу јавности, али морам да нагласим да се на њима, иако то понекад не изгледа тако, свакодневно ради, прикупљају се информације и предузимају све потребне активности. Ипак, не може се све урадити у жељеном року, у свијету има случајева убистава који су ријешени након 40 година", нагласио је Чађо.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog