Politika

Лагумџија неће у Бању Луку

САРАЈЕВО - Предсједник Социјалдемократске партије БиХ Златко Лагумџија обавијестио је предсједника СНСД Милорада Додика да неће присуствовати састанку лидера парламентарних странака у БиХ, који је Додик заказао за петак, 30. октобар, у Бањој Луци, на којем је предложено разматрање тема функционисања власти у БиХ, либерализације визног режима, државне имовине и измјена Устава.


''У СДП не видимо разлог Вашем позиву и нашем присуству на састанку, на којем владајућа петорка покушава ријешити проблеме функционисања власти у БиХ'', нагласио је Лагумџија у писму Додику.

Он је подсјетио да је након најаве лидера СНСД на Бутмиру да ће организовати овај састанак рекао да се СДП неће одазвати, већ да таква питања прво требају међусобно ријешити лидери владајуће петорке.

Лидер СНСД упутио је позив свим парламентарним странкама у Парламентарној скупштини БиХ за састанак у Бањој Луци који би требало да буде одржан у петак, 30. октобра.

Додик је у позиву навео да је, без обзира на разлике које политичке партије у БиХ имају о многим питањима, једини начин да се оне превазиђу разговор и договор.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog