Društvo

Радници у Азербејџану имају повратне карте и чекају повратак

САРАЈЕВО - Свих 550 радника из БиХ који се налазе на привременом раду у Азербејџану има ју повратне авионске карте и у наредним данима очекује се повратак свих радника који то желе, изјавила је данас замјеник министра иностраних послова БиХ Ана Тришић - Бабић.


"Јуче се из Азербејџана у БиХ вратило седам радника, данас се очекује повратак још 39 њих, а у наредним данима требали би да се врате сви радници који то желе. Динамика повратка радника зависи од резервација карата и слободних мјеста у авиону", појаснила је Бабићева.

Она је истакла да је генерални конзул БиХ у Истанбулу Бране Пећанац добио увјеравања од азербејџанског Министарства спорта да ће свим грађевинским радницима из БиХ бити враћени пасоши.

Бабићева је подсјетила да се МИП укључило у рјешавање овог проблема, али да претходно нико није питао МИП БиХ за процјену ситуације у Азербејџану.

Дио радника, који су у Азербејџан отишли посредством фирме "Сербаз" из Градишке, тврди да већ мјесец дана живе у тешким условима, да су им пасоши одузети и да не примају новац за свој рад.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog