Društvo

Добој приступио ''Унији БиХ европских градова''

ДОБОЈ - Амбасадор Словачке у БиХ Мирослав Мојжита и добојски начелник Обрен Петровић потписали су данас меморандум о међусобној сарадњи и разумијевању, чиме је општина Добој приступила пројекту формирања "Уније БиХ европских градова".


"Овај пројакат проводи се у још петнаестак градова из свих дијелова БиХ, који испуњавају одређене критеријуме и стандарде ЕУ", рекао је Мојжита.

Он је подсјетио да је основни циљ формирања Уније БиХ градова, стварање проевропских снага на приближавању и уласку БиХ у ЕУ.

"Драго ми је да су заговарачи Уније БиХ градова препознали досадашњи стручни и опште-друштвени рад у општини Добој, а тиме и њено проевропско дјеловање, које нама представницима локалне власти даје пуни основ за још већи и бољи рад", изјавио је начелник Петровић и најавио братимљење Добоја са једном од словачких општина.

Након потписивања меморандума, у скупштинској сали општине Добој, одржана је јавна трибина на тему "Богатство различитости БиХ", којој су присуствовали словачки амбасадор Мојжита и начелник општине Обрен Петровић.

Мојжита је упознао присутне са путем уласка Словачке у ЕУ и о задацима које БиХ треба да испуни на том путу, као и са искуствима Словачке у његовању и развоју толеранције, након чега је одговарао на питања учесника.

У трибини су учествовали представници локалне власти, религијских заједница и Удружења националних мањина - Црногораца и Рома, те Јеврејске заједнице, као и представници више невладиних организација из Добоја, који су у дискусијама изнијели своје ставове и предности у вези са европским интеграцијама.

Организатор трибине био је Европски покрет за БиХ, а домаћин општина Добој.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog