Društvo

Хипо банка донира 30.000 КМ поводом Дана штедње

БАЊА ЛУКА - Хипо Алпе-Адриа-Банка а.д. Бања Лука ће поводом Међународног дана штедње, 31. октобра, поклонити 30.000 КМ, (како у новцу тако и у вриједним поклонима) дјечијим вртићима, основним и средњим школама, библиотекама, културно-умјетничким друштвима, удружењима која помажу васпитно-образовни процес инклузије дјеце са посебним потребама, болницама, домовима здравља и центрима за социјални рад, у 15 градова у којима послује банка.


Представници Хипо банке ће од 27. па до 31. октобра широм пословне мреже организовати низ донаторских активности којима желе да подсјете јавност на значење ријечи штедња и чињеницу колико је она важна за будућност.

„Међународни дан штедње је у Хипо Алпе-Адриа-Банка дан који је традиционално посвећен најмлађима и институцијама које брину о васпитно-образовном развоју дјеце и њиховој здраственој и социјалној заштити. Хипо банка настоји да се овим скромним поклонима захвали својим клијентима/грађанима локалних заједница у РС у којима дјелује за указано повјерење током ове и протеклих година.", каже Срећко Богуновић, директор Хипо Алпе-Адриа-Банка а.д. Бања Лука.

„Међународни дан штедње ове године обиљежавамо у тренуцима када се анализирају последице глобалне финансијске и економске кризе, а период од последњих дванаест мјесеци био је и прави тест повјерења између домаћих банка и њихових клијента, грађана Босне и Херцеговине. Гледајући тренутне статистике које се односе на штедњу становништва можемо да кажемо да су грађани задржали висок ниво повјерења према банкама те да се биљежи и благи тренд раста штедње.", закључује Богуновић.

Ово је шеста година заредом како Хипо банка организовано и врло досљедно промовише политику друштевно одговорног дјеловања (CSR) на тржишту Републике Српске.

Такође, представници Хипо Алпе-Адриа-Банк а.д. Бања Лука ће 31. октобра обићи сва породилишта у Републици Српској, у мјестима у којима послује банка, и родитељима дјеце која се роде на тај дан уручиће штедну књижицу са улогом од 100 КМ.

Међународни Дан штедње обиљежава се 31.октобра, на дан када је 1924. године у Милану одржан први међународни конгрес представника свјетских штедних установа, који су се састали у жељи да пронађу излаз из кризе проузроковане првим свјетским ратом. Констатовали су да је штедња пријеко потребна за развој човјечанства те су донијели одлуку којом је установљен међународни Дан штедње с циљем да се јавно промовишу њене вриједности. Ту је одлуку донијело 350 делегата из 27 земаља, који су представљали око стотину милиона штедиша.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog