Društvo

"Морава": Акција против дилера привела 500 осумњичених

БЕОГРАД - Министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић рекао је да је у акцији пресјецања дилерске мреже под називом "Морава", која је почела јутрос у свим полицијским управама у Србији, приведено око 500 лица, а за њих око 100 већ је одређено полицијско задржавање.


Дачић је на данашњој конференцији за новинаре нагласио да је у овој акцији, у којој је до сада претресено више од 600 објеката, пронађено неколико десетина килограма различитих врста дроге, велика количина ватреног оружја, пушака и пиштоља без дозволе, велика количина муниције и новца, украдени аутомобили, као и лица која се траже по централним потјерницама.

Према његовим ријечима, привремено је одузето 20 аутомобила високе класе која су била у власништву дилера дроге, док је код једног ухапшеног лица пронађено и заплијењено 1.052.000 фалсификованих долара.

Он је додао да је у полицијској акцији ухапшена и особа у општини Бојник која је извршила двоструко убиство и која је потегла оружје и на полицијске службенике.

Међу ухапшенима, рекао је Дачић, нема страних држављана, а јавност ће у наредним часовима и данима бити детаљано информисана о именима ухапшених и заплијењеним предметима.

Дачић је нагласио да је акција "Морава" уперена првенствено против лица која се доводе у везу са продајом и стављањем у промет опојних дрога нарочито у близини основних и средњих школа.

Министар унутрашњих послова рекао је да је акција, која је почела јутрос у 6.00 часова и која је усмјерена на пресјецање дилерске мреже, довела и до тога да су пронађени и разни починиоци других кривичних дјела која су прије свега усмјерена на угрожавање живота и имовине људи.

"Реч је о координираној полицијској акцији у којој је учествовало више од 2 000 полицајаца из свих линија", објаснио је Дачић и додао да ће ова акција бити стална, јер се, како је нагласио, на тај начин ставља до знања да је држава одлучна у обрачуну са свим врстама криминала.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog