Društvo

Акција у Добоју: Ја могу све - али гдје

ДОБОЈ - Форум младих добојског Удружења грађана Толеранцијом против различитости "Топеер" данас су у Добоју почели акцију прикупљања потписа грађана за оснивање Центра младих и Дневног центра за дјецу са посебним потребама.


Подјелом летака и прикупљањем потписа грађана почела је јавна кампања под називом "Ја могу све - али гдје", која ће трајати наредних тридесетак дана.

"Током провођења кампање биће организоване јавне расправе и прикупљања потписа за оснивање Центра младих и Дневног центра за дјецу са посебним потребама у којима би млади проводили своје слободно вријеме, оснаживали и развијали међусобну сарадњу и одговорност, исказивали личне и друштвене креативности кроз одговарајуће радионице и програме неформалног образовања", рекла је предсједник Форума младих, Јелена Пејић.

Предсједница "Топеера", Снежана Шешлија, рекла је да је за јачање положаја младих, посебно са посебним потребама, битно укључивање свих друштвених снага и организација - владиног и невладиног сектора, породица и грађана у осмишљене друштвене акције и мјере на конкретније и цјелито побољшање положаја младих.

Она је додала да ће ставови и закључци са јавних расправа и прикупљени потписи грађана, у циљу институционалне подршке кампање, бити предати локалној и републичкој власти, те свим организацијама надлежним за рад са младима, невладиним организацијама и удружењима грађана.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog