Društvo

Трећа жртва новог грипа у Србији

БЕОГРАД - Епидемиолог Предраг Кон потврдио је да је једна 58-годишња пензионерка из Ћуприје преминула у Општој болници у том граду од посљедица новог грипа.


Предсједник радне групе Министарства здравља за праћење новог грипа је рекао да се жена из Ћурпије, која је била срчани болесник, разбољела 29. октобра и да је имала високу температуру.

Њу је најприје лијечила дежурна љекарска служба, али, када јој се стање погоршало, пребачена је на грудно одјељење Опште болнице у Ћуприји гдје је преминула јутрос око четири сата.

Надлежни епидемиолог је узео брис од болеснице прије смрти, помоћу којег је утврђено присуство вируса новог грипа на Институту за имунологију и вирусологију у Торлаку.

То је трећа жртва новог грипа у Србији. Раније су преминуле двије жене из околине Крушевца, односно Краљева.

Кон је рекао да је епидемиолошка ситуација у Србији неповољна и да постоји опасност да се епидемија прошири и на друге крајеве.

„Важно је да се већ сада зна да више не треба чекати потврду тешког случаја, већ одмах почети лијечење ако неко има обољење слично грипу, са знацима тешке респираторне болести", рекао је Кон.

Он је рекао да је потврђено да лијекови који су подијељени здравственим установа, помажу и да их је потребно користити.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog