Društvo

Хрватска сваког ко је поднио захтјев сматра повратником

БЕОГРАД - Предсједник Асоцијације избјегличких удружења из Хрватске Милојко Будимир изјавио је да се у Хрватску вратило 53 000 српских повратника и то углавном старијих људи, од којих је већ 15000 умрло.


"Повратници су углавном старији људи, који су отишли тамо да умру, док се млађи не враћају", рекао је Будимир поводом изјаве Главног хрватског преговарача за преговоре о приступању ЕУ Владимира Дробњака у Бриселу да је у Хрватској до сада регистрован повратак 221 000 расељених лица и 126 000 избјеглица.

Будимир је истакао да му је позната хрватска прича, према којој се, сви који су поднијели било какав захтијев за документа, сматрају повратницима у Хрватску.

"Само зато што сам узео хрватска документа, мене третирају као повратника, а то што живимо у Србији занемарују. Ми смо за њих најбољи повратници зато што нас тамо нема", нагласио је Будимир.

Главни хрватски преговарач за преговоре о приступању ЕУ Владимир Дробњак изјавио је у Бриселу да је у Хрватској до сада регистрован повратак 221 000 расељених лица и 126 000 избјеглица. Процјене Београда и Загреба о броју српских избјеглица разликују за чак 25 000 људи

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog