Društvo

Бања Лука: Отворен ''Лоримес 2009''

БАЊА ЛУКА - Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић рекао је да Српска има квалитетан Закон о ловству, а да ће већ наредне године, уз помоћ Ловачког савеза РС, имати стратегију ловства.


Глухаковић је, отварајући у Бањој Луци 13. Међународни сајам лова, риболова, спорта, туризма и угоститељства "Лоримес 2009", који је окупио више од стотину домаћих и излагача из земаља окружења, најавио је да ће ова манифестација сљедеће године бити употпуњена хортикултуром.

Директор Бањолучког велесајма Драгољуб Бојанић истакао је да је на овогодишњем сајму 40 одсто више излагача него на прошлогодишњем, те да је квалитет понуђених експоната на завидном нивоу.

Он је рекао да ће у оквиру сајма бити оцијењени изложени ловачки трофеји, одржаће се 11. риболовачки сајамски куп у лову грабљивица, те Осми риболовачки сајамски котлић.

Начелник за привреду у Административној служби града Бања Лука Милош Комљновић позвао је инвеститоре да улажу у РС, која, како је рекао, располаже великим потенцијалима.

Предсједник Ловачког савеза РС Вукашин Војновић изјавио је да је циљ овог савеза да сљедеће године крене са изградњом Ловачког дома, те организацијом туристичког лова.

Он је додао да се ловом бави пет одсто ловаца, док се њих 95 одсто бави узгојем, заштитом и изградњом лово-техничких објеката.

Према његовим ријечима, Савез окупља 20 000 ловаца, а основан је 1994. године.

У оквиру сајма традиционално се одржава и изложба ситних животиња.

Сајам, чији су покровитељи Град Бања Лука и Ловачки савез РС, трајаће до недјеље, 8. новембра.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog