Kultura

''Непријатељ'' се премјестио са Козаре у ''Целпак''

ПРИЈЕДОР - Екипа филма ''Непријатељ'' данас је почела снимање сцена у простору бивше фабрике ''Целпак'' у Приједору, након осмонедјељног рада на Голој планини на Козари.


На данашњем сету сви глумци су били изузетно добро расположени као да су тек почели рад, што потврђује и редитељ филма Дејан Зечевић, који је са екипом и урађеним послом изузетно задовољан.

''Остало нам је још пет снимајућих дана и ово гдје се налазимо је врло интересантан простор за снимање. Снимили смо већ 90 одсто филма и прилично сам задовољан оним што је урађено. Услови и простор за снимање, као и глумци били су заиста на високом нивоу, тако да се надам да ће филм испунити очекивања'', рекао је Зечевић.

Он је додао да је неке глумце упознао тек на кастингу за филм, али да сматра да су својим глумачким умијећем и аутентичношћу допринијели да филм буде онакав како је замислио.

''Показало се да је био веома добар потез што смо поред неких познатих глумачких имена из Србије ангажовали и глумце са ових простора. Нисам желио да снимам филм у којем ће овдашње ликове играти људи који нису одавде. Тако смо направили једну комбинацију, за коју мислим да је врло успјешна'', рекао је Зечевић.

Међу глумцима из Републике Српске је и Александар Стојковић, који је посебно истакао сарадњу са редитељем филма.

''Сценарио ми се одмах свидио и читава та прича која се дешава на крају рата. Оно што посебно истичем је рад са Дејаном Зечевићем који се максимално трудио да сарађује са глумцима и зато је атмосфера на сету овако позитивна'', рекао је Стојковић.

Након још три дана снимања у Приједору, те дана снимања у Бањалуци и у студију у Београду, материјал филма ће, како је и планирано, бити завршен до 12. децембра, а онда слиједи монтажа слике, звука и музике.

Премијера филма ''Непријатељ'' се може очекивати сљедеће јесени.

Осим Александра Стојковић, у филму ''Непријатељ'' играју Вук Костић, Славко Штимац, Љубомир Бандовић, Тихомир Станић, Драган Маринковић Маца, Душко Мазалица, Стефан Бундало, Горан Јокић и Владимир Ђорђевић.
Једини женски лик тумачи Марија Пикић, којој је ово дебитантска рола.

Продуценти филма су филмска кућа ''Биберче'' из Србије и ''Балкан филм'' из РС у копродукцији са више регионалних продуцентских кућа, а снимање филма помогли су и министарства културе Србије и Српске, те општина Приједор.

''Непријатељ'' је, након филмова ''Свети Георгије убија аждаху'' Срђана Драгојевића, ''Турнеје'' Горана Марковића и приче из омнибуса ''Неке друге приче'', коју је режирала Ана Марије Роси, четврти филм у последње двије године које српски редитељи снимају на подручју Приједора и околних општина.

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog