Sport

ФЕД куп: Србија без Јелене, Русија са Светланом

У дану када је Србија сазнала да (готово сигурно) Јелену Јанковић, руска ФЕД куп репрезентација добила је велико појачање. Некада друга тенисерка свијета и грен слем шампионка Светлана Кузњецова најавила је да ће у уторак допутовати у Београд и играти за Русију у првом колу Свјетске групе 1, 6. и 7. фебруара у Београдској арени.


 

"Данас смо све ријешили, тако да ћу играти за репрезентацију у ФЕД купу. Претходни дани били су веома стресни, али се све добро завршило и више ћу рећи касније. Сутра (уторак) путујем у Србију и очекујем вашу подршку! Без обзира на све, Србија ће бити веома тежак ривал. Надам се да ћемо побиједити", изјавила је Кузњецова, тренутно четврта тенисерка свијета руским медијима у понедељак увече.

Када је селектор Русије Шамил Тарпишчев објавио списак за дуел против Србије, селектор српске репрезентације Дејан Вранеш изјавио је да не вјерује да ниједна од осам најбоље рангираних руских играчица заиста неће бити ту.

Вранеш је додао да очекује да до почетка жреба, 5. фебруара, Тарпишчев позове једну звијезду и те сумње су се обистиниле. Алиси Клејбановој, Анастасији Пављученковој, Вери Душевини и Екатарини Макаровој, придружиће се "Цеца" Кузњецова, која ће свакако у многоме отежати посао Србији у намјери да прође прво коло на свом дебију у Свјетској групи 1.

У почетку, вјеровало се да Србија са Јеленом Јанковић и Аном Ивановић има права да преузме улогу фаворита у дуелу са четвороструким шампионом ФЕД купа, с обзиром да у тиму није било ни Динаре Сафине, ни Светлане Кузњецове, Елене Дементијеве, Вере Звонареве, Марије Шарапове, Нађе Петрове, Марије Кириленко...

Али, онда су се ствари додатно искомпликовале када је, док је селектор Вранеш изјављивао како "очекује Јелену у Арени", тренутно најбоља тенисерка Србије на свом официјелном сајту написала да се још налази на Флориди и да се повреда, о којој до тада није жељела јавно да говори, искомпликовала.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog