Sport

Шпански медији о утакмици у ''Пиониру''

Пионир је био претежак, описали су шпански медији сензационалну побједу Партизана у "хичкоковској" утакмици, којом је прекинут низ од 11 побједа Барсе у Евролиги. У првом полувремену бољи "црно-бели", у другом Барса. На крају одлучио "руски рулет". Пасквал резигниран.


Барселонин низ од 11 побједа прекинут је у Београду послије продужетака и силних компликација, у утакмици чији су исход одлучиле судије послије прегледавања снимка, пише "Марка", описујући последњи шут Пита Микела и судијску одлуку послије које је донесена одлука о побједнику.

Срби су доминирали у првом полувремену, Барселона се "вратила" у другом, али је завршница налик "руском рулету" одлучила побједника, у утакмици у којој до тада једина непоражена екипа у Евролиги ни једног тренутка није диктирала ритам.

"Барса је, чинило се, била фасцинирана атмосфером, задивљујућом сценом коју је начинило више од 8.000 навијача који су вјеровали у побједу свог тима", пише "Марка".

"Мундо депортиво" пише да је Партизан био боља екипа у мечу чију је контроверзну завршницу одлучио телевизијски снимак, док је "Ас" навео да је Барсин побједнички низ окончан у "хичкоковској завршници".

Шпански медији преносе и изјаву тренера "блаугране" Ђавија Пасквала који је после утакмице, резигнирано, рекао да је одлука судија и техиничких лица да се побједа додели Партизану, била "крање контроверзна".

"У последњој акцији, што се тиче продора Пита Микела, мислим да је било контакта са Веселим. А коначни чин је под великим знаком питања", рекао је Пасквал, признајући да је Партизанова серија од 10:0 на утварању утакмице одлучила побједника.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog