Sport

Велики преокрет Борца на стадиону Чича

Фудбалери Борца преокретом су дошли до неријешеног резултата у другом полуфиналном сусрету Купа Босне и Херцеговине против Славија, и остварили изузетно повољан резултат пред реванш у Бањој Луци, 2:2.


Славија је добро отворила сусрет, али у уводном дијелу домаћи нису успјели створити неке озбиљније прилике пред голом гостију из Бања Луке. Борац је у првом дијелу играо прилично дефанзивно, углавном се оријентишући на чување свог гола и вребање прилика преко контранапада.

Домаћи су у 37. минути имали сјајну прилику да дођу у предност, након што је судија досудио најстрожу казну за Славију. Лопту је на креч намјестио искусни Бранко Баковић, али је голман Борца Милиновић изашао као побједник у овом дуелу, одбранивши једанаестерац играчу домаће екипе, па се на одмор отишло при резултату 0:0.

Славија је кренула много офанзивније у наставку. У 52. минути екипа из Лукавице је успјела крунисати доминацију на терену. Јовановић је промијешао одбрану гостију, те потом центрирао за Баковића, који главом постиже први гол на утакмици и доводи домаће у предност.

У 74. минути Славија је дошла до другог гола. Јовановић се поново нашао у улози асистента, те је упослио Тадића, којег гости руше у казненом простору, па је судија по други пут показао на најстрожу казну у корист Лукавичана. Сигуран реализатор овог пута био је Баковић.

Када су сви на стадиону у Лукавици мислили како је Славија практично већ једном ногом у финалу, Борац се само у 60 секунди вратио и надокнадио резултатски заостатак. Прво је у 87. минути на 1:2 смањио Вукеља, на асистенцију Стевановића. Практично већ у наредном нападу било је 2:2. Стевановић је поново био асистент, а реализатор за 2:2 био је Леонид Ћорић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog