Sport

Бокс: Славија нема конкуренцију

БАЊА ЛУКА – Иако су још много раније обезбиједили титулу у екипној конкуренцији БиХ, боксери Славије сада су и званично потврдили пети „ловор“ од укупно шест на нивоу БиХ. Бањалучанима је титула потврђена на сједници Управног одбора Боксерског савеза БиХ.


Прошле године лига није одржана, претпрошле је титулу освојио Радник из Бијељине, а прије тога примат је држала Славија, и сада је поново, након двије године, према ријечима челника шампиона, пехар у правим рукама.

- После две године вратили смо пехар тамо гдје му је мјесто, тј. на витрине нашег клуба. Ове сезоне нисмо имали достојног противника, част свима, али све осим титуле било би поражавајуће. Мислим да савим заслужено свих ових година држимо примат у БиХ, и прије двије године освојили би титулу да се у то вријеме нисмо борили за кров над главом, али ево, све је опет дошло на своје – истакао је тренер Славије Мирко Јокић.

Од наредне сезоне постоји могућност формирања балканске или интерлиге у којој би наступиле најбоље екипе из Србије, Словеније, Хрватске, Македоније, Црне Горе, Мађарске, Руминије, Албаније, Грчке и БиХ.

- Било би јако лигашко такмичење које би, без сумње допринело квалитету и популаризацији бокса у региону. Тек слиједе преговори по том питању, а уколико све буде како планирамо, вјерујем да би и Славија у овом такмичењу имала запажену улогу – рекао је предсједник БК Славија Блажо Буљић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog