Politika

Српска Србији шаље приговоре на истамбулску декларацију

БАЊА ЛУКА – Предсједник Скупштине Републике Српске Игор Радојичић је најавио да ће представници РС изнијети званичном Београду примједбе на недавно одржани истамбулски састанак предсједника Србије, Турске и предсjедавајућег Предсjедништва БиХ.


 

Радоjичић је истакао да те примједбе неће пореметити односе између Српске и Србије.

Радојичић подсјећа да је тај састанак у Бањој Луци добио више негативних оцјена због тога што је тамо неовлашћено присуствовао Силајџић, док су друга два учесника предсједници и представници својих држава.

Он је рекао да Силајџић није имао одлуку Предсједништва БиХ, које је колективни орган, да учествује на том скупу, чиме је прекршио Устав БиХ.

Радојичић наводи да је стратешки интерес и Бања Луке и Београда одржавање блиских и свестраних веза Српске и Србије, а да појединачне теме могу понекад да се разликују или изазову варнице, али глобални стратешки интерес не треба мијешати с дневном политиком.

„Београд шири једну другачију политику мира и сарадње на Балкану”, оцијенио је он додајући да треба поздравити отопљавање и успостављање односа и Београда и Загреба и Сарајева, које жели и Бања Лука.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog