Sport

Ђоковић у 4. колу, крај за Троицког

ПАРИЗ - Српски тенисер Новак Ђоковић побиједио је данас 31. носиоца на Ролан Гаросу Виктора Ханескуа из Румуније са 3:1 (6:3, 3:6, 6:3, 6:2) и пласирао се у четврто коло гренд слема у Паризу.


Ђоковић ће у наредном колу играти са бољим из дуела 16. носиоца у Паризу Хуана Карлоса Ферера из Шпаније са Американцем Побије Ђинепријем, 98. тенисером свијета.

Дуел са Ханескуом окончао је за два сата и 38 минута и већ надмашио резултат са прошлогодишњег наступа на Ролан Гаросу када је поражен у трећем колу.

Српски дубл Душан Вемић и Виктор Троицки изгубио је у другом колу Отвореног првенства Француске у Паризу од америчко-мексичког пара Тревиса Ретенмајера и Сантијага Гонсалес са 4:6, 7:5, 6:4.

Американца Ретенмајера и Мексиканца Гонсалес у следећем колу чека чешко-индијски пар Лукас Длухем и Леандер Паес.

Троицки је јуче изгубио и од Руса Михаила Јужњија у трећем колу појединачне конкуренције.

Троицки је завршио такмичење на Ролан Гаросу, пошто је у појединачној конкуренцији изгубио од 11. носиоца Михаила Јужњог из Русије са 1:3 (6:2, 6:7, 2:6, 3:6) у трећем колу гренд слем турнира у Паризу.

Троицки је самим пласманом у треће коло Ролан Гароса изједначио највећи успјех на неком гренд слем турниру, пошто је прошле године у тој фази играо на Вимблдону, а 2008. и на Отвореном првенству САД. Ове године је први пут прошао даље од другог кола на Ролан Гаросу.

Јужњи је иу последњем сету сачувао предност и изборио се за сусрет са осмим носиоцем Жо-Вилфреда Цонгом из Француске.

Цонга, некадашњи финалиста Отвореног првенства Аустралије, побиједио је Холанђанина Тима де Бекера са 3:1 (6:7, 7:6, 6:3, 6:4).

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog