Sport

Голмани и играчи: Лопта за Mундијал не ваља ништа

Голмани и фудбалери репрезентација учесница предстојећег Свјетског првенства у Јужној Африци незадовољни су лоптама којима ће се играти утакмице на Мундијалу.


 

На Свјетском првенству у Јужној Африци, од 11. јуна до 11. јула, утакмице ће се играти адидасовим лоптама "јабулани", што на језику Зулуа значи - славити.

Голман Бразила Жулио Сезар недавно је лопте назвао "одвратним" и "грозним", а чувар мреже шпанске репрезентације Икер Касиљес рекао је да су лопте "узашне".

Међутим, на квалитет лопти не жале се само голмани, већ и нападачи, играчи средине терена и дефанзивци.

"Врло је чудна. Изненада промјени путању, као да не жели да је шутнете. Невјероватно, изгледа као да неко наводи лопту. Намјеравате да је шутнете, а она се помјери. То је натприродно, то је веома лоше.

Надам се да ћу се брзо навићи, али биће тешко", рекао је нападач Бразила Луиц Фабијано.

Нападач актуелног светског шампиона Италије Ђанпаоло Пацини рекао је да је лопта "катастрофа".

"Чудно се креће и тешко је контролисати. Када скочите и желите да је захватите главом, лопта се некако помјери и промашите је. Голманима је посебно тешко и примаће голове јер неће моћи да процјене путању лопте", рекао је Пацини.

"Адидас" традиционално прије сваког Свјетског првенства произведе нове лопте за такмичење. У саопштењу компаније наводи се да је технологија којом је рађена нова лопта "радикално нова".

"Никако не можете да 'сакријете' лопту на терену. Лоше је и за голмане и за играче на средини терена. Стварно је лоше, играчи покушају да је пређу, али она оде на супротну страну", рекао је фудбалер средине терена бразилске репрезентације Жулио Баптиста.

"Такву лопту су изабрали и морамо да то да прихватимо. Али, биће компликовано", додао је.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog