Sport

Партизан декласирао Звезду

После три победе услови речено гостију у мечевима црно и црвено-белих ове сезоне, шампион је пред око 3.500 углавном својих навијача био више него убједљив против Звезде.


У 12. колу Суперлиге: Партизан - Црвена звезда 103:75 (25:24, 31:13, 27:26, 20:12).

Била је то најубједљивја 1 ривала ове сезоне. Уједно Партизан је повео са 3:1 у међусобним дуелима са Звездом, рачунајући и мечеве одигране у НЛБ лиги, а први пут није побиједио тим чијих је навијача било мање на трибинама Пионира.

Партизану ова побједа, пред мечеве са Борцем и Металцем готово да гарантује пол-позицију пред старт плеј-офа, док је једина добра ствар по црвено-беле у очајној партији вијест да је у исто време Раднички успио да побиједи ФМП у Крагујевцу.

Тај резултат екипу Александра Трифуновића оставља на четвртој позицији са побједом више од "пантера". С обзиром на то да је Звезда два пута побиједила ФМП у Суперлиги, Трифуновићу и његовим момцима потребна је једна побједа у два кола да би осигурали мјесто у полуфиналу плеј-офа, али и учешће у НЛБ лиги догодине.

У наредном колу, Црвена звезда дочекује Раднички, када ће имати прилику да побједом са више од осам поена разлике претекне Крагујевчане на трећем мјесту. У последњем колу, црвено-бели иду у Вршац.

Прва четвртина донијела је 49 поена, са једном упечатљивом серијом црно-белих од 11:14, до 22:14.

Кошем Владимира Штимца преко Славка Вранеша, Звезда је у потпуности ухватила прикључак - 25:24. Испоставило се да је то био последњи тренутак када је Трифуновићев тим био "у мечу".

Партизан је другу четвртину "отворио" са 7:0, а онда је почео прави рафал црно-белих ван линије за три поена. Лоренс Робертс, Душан Кецман, Петар Божић, Александар Рашић ... За тили час, на семафору је писало 51:30, уз податак да је екипа Душка Вујошевића до минут пред крај полувремена шутирали тројке 8 / 11.

На полувријеме се отишло са 56:37 у корист домаћина, а доминација истог тима додатно је продубљена у трећој четвртини. Кецман је погодио тројку од табле, девету црно-белу на мечу.

У тренуцима када је противнику све, баш све ишло од руке, црвено-бели су покушавали да задрже мир. То клупи Звезде и није баш успјело у 24. минуту, када је судијска тројка Маричић / Мрдак / Мажић досудио техничку грешку гостима.

Јан Весели погодио је четири слободна бацања у низу, потом је Лестер Мекејлеб убацио два поена и на семафору је писало - 74:44. На 30 поена разлике, навијачи Партизана почели су са скандирањем: "Помози Боже", а дерби је званично био завршен.

Преласком у зону, црвено-бели су на кратко дошли до даха (83:63). Тада су се мало физички, више вербално покачили Славко Вранеш и Владимир Штимац, због чега су обојица морала на клупу, а један напад до краја утакмице дијелио је црно-беле од повратка на "плус 30".

ПАРТИЗАН: Робертс 9, Синовец, Мекејлеб 23, Кецман 13, Милошевић 3, Рашић 3, Митровић 6, Божић 8, Марић 8, 7 ск, Весели 21, 4 ск, Ђекић 7, Вранеш 2.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Кешељ 15, Милошевић, Кикановић 17, Радосављевић, Недовић 6, Стевић 5, Радивојевић 9, Јеловац 1, Рондовиц, Стојачић, Штимац 4, Бјелица 18, 4 ск.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog