Društvo

Све, само да прође мирно

БАЊА ЛУКА - Вршилац дужности директора Полиције Републике Српске Гојко Васић рекао је да су полицијске агенције у БиХ у протеклих мјесец дана интензивно размјењивале информације везе са безбједношћу сутрашњег комеморативног скупа у Поточарима и да се све чини како би овај прошао достојанствено и без било каквих пропуста.


Он је рекао да је на обезбјеђењу сутрашњег скупа са подручја РС и Федерације БиХ ангажовано око 1 500 људи, те да је значајан број људи у резреви како би се могло интервенисати у случају ако би нешто кренуло у нежељеном правцу.

"Ове активности су ушле у свој устаљени начин обезбјеђења. Данас се то другачије организује и обезбјеђује у односу на прије пет година. Сада знамо тачно гдје имамо одређене проблеме или слабости и ту се обезбјеђује адекватан број људи", објаснио је Васић.

Он је нагласио да полиције у РС и ФБиХ и Организациони одбор чине све да скупови у Поточарима и у Братунцу прођу достојанствено и да они који долазе на комеморацију поштују жртве и да се достојанствено понашају.

Васић је рекао за Алтернативну телевизију да број гостију који треба да дође на скуп у Поточаре као и пропусна моћ саобраћајница захтјевају и максималан ангажман саобраћајне полиције и њихово увезивање са полицијом ФБиХ и припадницима Сипе који треба да осигурају пратњу за поједине вип личности.

"Ту се мора водити рачуна о координацији међу полицајцима, да нема застоја и, ако их буде, да се они што прије отклоне. Потребно је и да се поштује редосљед улазака и излазака на пракинге како би се људи што је могуће мање беспотребно задржавали", поручио је Васић.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog