Društvo

Отворени културно спортски дани у Бранешцима

Синоћ је са почетком у 20 часова у оквиру "Челиначког културног љета", на стадиону малих игара у Бранешцима код Челинца отворена петодневна манифестација "Културно-забавно спортски дани Бранешци 2010" која ће трајати до 21. јула.


Током манифестације предвиђеб је културно-забавни и спорти програм, а манифестација се завршава великим народним збором код цркве у Бранешцима на Светог Прокопија 21. јула.

На отварању манифестације било је више од двије хиљаде посјетилаца, а наступила су многа културно умјетничка друштва из РС и Србије, етно групе и пјевачке групе.

Наступили су играчи културно-умјетничких друштава "Милош Дујић Миша" из Челинца, КУД "Просјета" Чивчије-Прњавор, КУД "Мирково коло" Врбашка- Градишка, те пјевачка група "Јошављани", Етно група "Кораци" и чланови СПКД "Просвјета" Челинац који су читали стихове.

Како је рекао Зоран Јелић, предсједник Организационог одбора ово је за село, јако важно дешавање јер Бранешце из године у годину посјети све више људи.

"Посјета је добра, трудили смо се да манифестација успије и да око 200 учесника програма, буде задовољно и да са лијепим сјећањима напусте село. Бранешци се на овакав начин отварају према свијету и циљ нам је да што више људи дође код нас, а ми ћемо им приредити добродошлицу", рекао је Јелић.

Предсједник Савјеа МЗ Богољуб Шикањић рекао је да је презадовољан одзивом публике и да је то резултат великог рада и труда који је уложен у организацију манифестације.

"И наредних година ћемо се трудити да буде још боље са више учесника, а надамо се и више публике. Захваљујемо се свим донаторима и сигуран сам да ће нам бити на помоћи и наредних година", рекао је Шикањић.

Током вечери, публици су се представили у играчи Клуба реалног аикида "Вукови" Бранешци. У оквиру манифестације биће организован тродневни турнир у малом фудбалу, а за 21. јули код Цркве Светог Прокопија одржаће се велики народни збор гдје ће такође наступити КУД-ови и музика уживо.

Након програма организатор је приредио ватромет и вечеру за донаторе који су помогли организацији маифестације.

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog