Tema nedelje

Милорад Додик: Има кућу, има стан

Фронтал.РС је дошао до сазнања да предсједник Републике Српске, Милорад Додик, веома ријетко борави у кабинету у Палати Републике


Пише: Огњен Савић

Извори Фронтала кажу да, пошто је задржао и тзв. „Црвени кабинет“, у згради Владе Републике Српске, предсједник избива из Палате Републике (бивши СДК, видимо се на ћошку). То би се, правдајуће интонирано, могло звати "транзитом власти". И што би било реално објашњење.

Ипак, приједлогом буџета за 2011. годину, буџет предсједника Републике Српске, односно Палате Републике, увећан је за пет милиона марака. Тако ће умјесто досадашњих шест милиона, износити 11 милиона КМ.

Статистика је досадна

Знамо да информативна елита (одлучују о 5 милиона подјељених медијима), не воли да се пише на тај начин. Јер, људи моји, на тај начин постајемо политичке партије, а не преносници информација.

Ипак, зарад објективне информације, мора се знати да су, притом свем том салонском препуцавању, средства предвиђена за рјешавање неких хроничних проблема друштва, нпр. избјеглица, умањена за осам милиона КМ.

И то је правовремена информација, јер би уколико још неко проба да направи анализу на ову тему, могао зглајзати међу стране плаћенике и домаће издајнике. А анализу неки други пут.

А сад весело!

Дакле, поред увећаних трошкова кабинета предсједника Републике, грађани Републике Српске ће морати, све су прилике, плаћати и трошкове још једног кабинета предсједника Републике, у згради Владе Републике Српске. Нико се неће наћи да провјери да ли је Црвени кабинет закључан и не користи се, кад се изврши трансфер власти.

А доста би значили извјештаји о трошковима одржавања, и протокол на шта су утрошена средства за аудијенције у истом. Преко трошкова за овај издатак Извршне власти, могли би сазнати колико је номинални премијер, Додиков Медведев.

Да, али како до њих доћи? Има ли неко да нам помогне?

Можда отуд црвени кабинет?

То конкретно може значити да ће предсједник Републике водити и Владу, али да ће одговорност за њене резултате, односно за крпљење рупа у буџету, сносити само премијер (Александар Џомбић). Предсједник ће увијек имати и вишка.

И то тачно пет милиона.

Све који желе провјерити истинитост ових навода, упућујемо на службенике у Палати Републике или Влади Републике Српске.

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog