Tema nedelje

Додик и Босић у коалицији?

БАЊАЛУКА - Владајући Савез независних социјалдемократа и најјача опозициона Српска демократска странка на прагу су прављења коалиције у Републици Српској, пише ЕуроБлиц.


Како сазнају у СДС, на посљедњој сједници главног одбора странке у Прњавору разговарано је о могућности учешћа СДС у власти РС, а коначан став очекује се до састанка са СНСД најављеног за 2. и 3. септембар.

Тим поводом, како пише ЕуроБлиц, јуче је у Источном Сарајеву одржана и сједница Предсједништва СДС, која није завршена до закључења нашег броја. Међутим, да би двојица љутих ривала Милорад Додик и Младен Босић могли да постану партнери у власти, потврђују и извори блиски обема странкама.

У Партији демократског прогреса су оцијенили да најаве о реконтрукцији Владе представљају пробни балон за промјене које СНСД намјерава да направи прије локалних избора, као и да у фотељу премијера сједне неко из тренутно највеће опозиционе странке у Српској - СДС. Из СДС су на то одговорили да су то „лоше инсинуације“, које се пласирају ради приказивања СДС-а као странке која није опозициона у Српској. Разумијемо потребу скретања пажње са сопствених унутарстраначких проблема, али ти проблеми неће бити ријешени подметањем и нападом на СДС - категорични су у тој странци.

Наиме, поједини саговорници „ЕуроБлица“ тврде да састанцима са СДС заказаним за почетак септембра Додик у ствари намјерава да индиректно поручи садашњим коалиционим партнерима Марку Павићу и Петру Ђокићу да би се у извршној власти РС могло наћи мјеста и за СДС уколико не смање своје апетите за фотељама.

(Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog