Tema nedelje

Џомбић: Суспендовано 170 машиновођа

БАЊАЛУКА - Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је данас да је неопходно успоставити жељезнички саобраћај да се не би наносиле веће материјалне штете жељезници и привреди.


Џомбић је новинарима у Бањалуци, након састанка са делегацијом Уније послодаваца Србије, рекао да према садашњој информацији 10 машиновођа и пет помоћника управљају локомотивама, те да је суспендовано 170 машиновођа против којих се води дисциплински поступак.

Он је подсјетио да је након синоћњег састанка министра саобраћаја и веза Недељка Чубриловића са менаџментом "Жељезница" руководство задужено да организује жељезнички саобраћај, да се види који од постојећих запослених могу управљати возовима, да се укључе у радни процес, као и да се обезбиједе машиновође из сусједних земаља.

Машиновође, које су од понедјељка, 10. октобра, зауставиле возове, траже исплату разлике у заостатку додатка на плату, који се у стручној терминологији назива километар, као и даљу исплату километра по раније утврђеној цијени од 2,4 КМ.

(Срна/Фронтал)

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog