Vijesti

Vandalski čin u Banjaluci (FOTO)

Vandalski čin u Banjaluci - Uklonjeni plakati protiv Konzuma (FOTO)

BANJALUKA - Vandali su tokom vikenda oblijepili uži centar Banjaluke provokativnim plakatima, koji pozivaju na nacionalnu i vjersku netrpeljivost, a u fokusu plakata je ironičan poziv Banjalučanima da kupuju u hrvatskom trgovačkom lancu "Konzum".

 

Šta je motiv i ko stoji iza plakata, da li konkurencija ili neko drugi, vjerovatno se nikada neće ni saznati, jer za banjalučko tužilaštvo nema elemenata krivičnog djela.

Gotovo identična situacija je bila i u CJB Banjaluka iz kojeg nije stiglo zvanično saopštenje o ovom slučaju.

Banjaluka je tako preko noći bila oblijepljena visoko kvalitetnim plakatima  "ukrašenim" slovom U, hrvatskom šahovnicom, te fotografijama hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača, koje je Haški tribunal nedavno oslobodio zločina nad srpskim civilima izvršenih tokom "Oluje" u avgustu 1995. godine.

"Dragi naši i štovani Srbi. Dobro došli u vaš 'Konzum'. Kupujte hrvatsko. Kupujte i dalje kod nas", napisano je štampanim slovima latinice.

U donjem desnom uglu navedeno je: "Iskreno vaš 'Konzum'", a u donjem lijevom fotografije pomenutih generala.

Plakati su kako je potvrđeno "Nezavisnim" pronađeni kod Narodnog pozorišta RS u centru grada, zatim u ulicama Jovana Dučića i Vuka Karadžića.

Saznajemo da je potraga za plakatima trajala do sitnih noćnih sati, te da je pronađeno blizu 50 plakata.

Izvor "Nezavisnih" blizak MUP-u RS potvrdio je u nedjelju da je kompletna smjena u CJB Banjaluka "dignuta" na noge kako bi plakati do jutarnjih časova bili uklonjeni.

U nedjelju nismo mogli dobiti odgovor iz "Konzuma", a ni na dežurni potrošački broj nisu se javljali operateri.

(Nezavisne/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog