Svijet

Evropu očekuju bolji dani 2014. i 2015.

PARIZ - Evropu očekuju bolji dani na ekonomskom planu 2014. i 2015. , ocijenio je predsjednik fondacije Planet Finans Žak Atali, predvidjevši da će reforme u Evropi donijeti plodove.

"Veliki su izgledi da će 2014. i 2015. biti dobre za Evropu", izjavio je nekadašnji savjetnik bivšeg francuskog predsjednika Fransoa Miterana na televizijskom kanalu "i-Tele".

"U iščekivanju da dođu ti bolji dani imaćemo još najmanje šest mjeseci, ako ne i čitavu godinu, loše rezultate u pogledu nezaposlenosti", dodao je Atali.

Francuski ekonomista i esejista ocijenio je i da će se "ekonomska kriza u SAD zauzdati", da "će se Kina ponovo pokrenuti" kao i da će "Evropa najzad osjetiti rezultate mnogobrojnih reformi".

"Izgledi rasta nisu zanemarljivi. Evropa će imati mogucnost jakog privrednog rasta, ukoliko se politički integriše. A ako bi još došlo i do pada evra, što možemo priželjkivati i čak podsticati, onda bi pakt o rastu bio veoma čvrst što bi se odrazalo i na smanjenje nezaposlenosti", izjavio je Atali.

Francuski ekonomista smatra da je aktuelna francuska vlada preduzela veoma važne reforme, prije svega u pogledu obuzdavanje javnih troškova i konkuretnosti privrede, prenio je pariski list "Figaro".

Agencije/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog