Svijet

Merkator ipak ide u Todorićeve ruke

BEOGRAD - Nakon što je prethodno posao s Agrokorom "pao u vodu", upravo je koncern Ivice Todorića opet glavni kandidat za kupovinu tog slovenačkog trgovačkog lanca.

Savjetnik konzorcijuma prodavaca trgovačkog lanca, društvo ING, već je sastavilo popis potencijalnih kandidata, javlja 24ur. Iako se među potencijalnim kupcima nalazi čak 28 kompanija, među najpoznatijima Aldi, Billa, Tesco, Wall-mart, po mišljenju ING-a u prodaju će se uključiti i Agrokor, koji će biti glavni konkurent za preuzimanje Merkatora, piše Index.hr.

Slovenački 24ur napominje kako se na popisu mogućih kupaca našlo i šest finansijskih investitora, koji bi se takođe trebali uključiti u "borbu za Merkator".

"Najviše šanse za sklapanje posla na kraju ima Agrokor", piše 24ur i dodaje kako je tome razlog i činjenica da je slovenski politički vrh u međuvremenu "omekšao", a posebno ministar Janez Šušteršić, koji više ne drži da je zadržavanje Merkatora u slovenskom vlasništvu nacionalni interes.

Slovenačkii mediji navode i da bi ovo moglo biti prekasno za prodavce Merkatora, jer je vrijednost njegove deonice znatno pala od Agrokorove ponude prošle godine. Tada je hrvatski konzorcijum nudio 221 evro za akciju, dok je sada cena na berzi 116 evra.

B92/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog