Vijesti

Završen sastanak Dačić - Milanović

BEOGRAD - U Palati Srbija u Beogradu završen je dvočasovni sastanak premijera Srbije i Hrvatske Ivice Dačića i Zorana Milanovića. U toku je obraćanje novinarima.

Dvojica premijera su se rukovali u holu zgrade u 12.04, a zatim otišli na sastanak "u četiri oka" iza zatvorenih vrata. Kasnije su im se na radnom ručku pridružili saradnici.

Ručku su prisustvovali potpredsjednik vlade Rasim Ljajić i ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić kao srpski predstavnici, a sa hrvatske strane zamjenik ministra inostranih poslova Joško Klisović.

Susret premijera Srbije i Hrvatske prati oko 150 akreditovanih novinara, snimatelja i foto-reportera iz dvije države. Prema podacima Biroa za komunikacije Vlade Srbije, iz Hrvatske su stigli predstavnici 10 redakcija, a susret prate novinari 23 domaće redakcije i 18 dopisnika.

Kako piše hrvatski "Jutanji list", Milanović je u Beograd došao kolima, a na prelazu Bajakovo - Batrovci ga je dočekao hrvatski ambasador u Srbiji Željko Kuprešak. Dodaje je se i da će na ručku premijer Hrvatske biti poslužen ribom na lični zahtjev.

Do posjete dolazi na inicijativu Milanovića, koji će u Beogradu, osim sa Dačićem, razgovarati i s predstavnicima hrvatske manjinske zajednice u ambasadi Hrvatske.

Kako je juče rekao Dačić, sastanak sa Milanovićem neće biti istorijski po zaključcima, ali će biti poseban, jer dvije zemlje moraju da učine korake ka normalizaciji odnosa poslije najnovijeg zahlađenja.

"Ne očekujem da to bude istorijski sastanak po zaključcima, već da ćemo se dogovoriti o daljoj saradnji po operativnim pitanjima, svim problemima koji su nastali tokom ratova, ali i o našem približavanju EU", rekao je srpski premijer.

Dačić je dodao da mu je hrvatski kolega tražio da kaže da Hrvatska podržava Srbiju na putu ka Uniji.

"Razgovaraćemo o bilateralnim odnosima, o regionalnoj saradnji. Poslije zahlađenja naših odnosa, treba da učinimo korake ka normalizaciji i zato je taj sastanak važan, ali je to samo prvi korak za postavljanje osnova da i naša ministarstva uspješno sarađuju", naglasio je srpski premijer.

Tanjug/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog