http://www.youtube.com/watch?v=x0WhoW_KFMc

Vijesti

Goran Dodik ponudio ostavku - Otvoreno pismo Zvezdaša

BANJALUKA - Predsjednik Košarkaškog kluba "Igokea" iz Aleksandrovca Goran Dodik ponudio je Upravnom odboru kluba ostavku na ovu funkciju zbog incidenta nakon utakmice sa beogradskom Crvenom zvezdom.

Dodik je uputio izvinjenje svima koje je njegovo ponašanje povrijedilo, uz obrazloženje da je reagovao u afektu, jer je bio isprovociran od male grupe lokalnih navijača.

"Svi koji me poznaju znaju da sam navijač Crvene zvezde i prema 'Delijama' se nikad ne bih tako ponio. Bio sam isprovociran ponašanjem male grupe lokalnih navijača, koji su i nakon naše pobjede nastavili sa omalovažavanjem naše ekipe", navodi se u saopštenju.

Crvena zvezda Beograd osudila ponašanje Dodika

Direktor košarkaškog kluba Crvena zvezda Beograd Davor Ristović osudio je danas ponašanje predsjednika Igokee Gorana Dodika, koji je poslije utakmice dva kluba u 18. kolu ABA lige navijačima crveno-bijelih više puta pokazao srednji prst.

U saopštenju na klupskom sajtu navodi se da se postupak predsjednika kluba iz Aleksandrovca "kosi sa svim načelima elementarne kulture, kao i da je bačena senka na utakmicu timova koji u regionalnom takmičenju pretenduju na najviši plasman".

"Ponašanje predsednika Igokee je za svaku osudu. Takav gest ne priliči prvom čoveku ozbiljnog košarkaškog kluba koji je ove sezone u ABA ligi ostvario izvanredne rezultate. Žao mi je što se sve to dogodilo, a pre svega zbog naših navijača koji su još jednom pokazali svoju vernost", rekao je Ristović.

"Ispadom Gorana Dodika bačena je senka na lepu košarkašku predstavu i derbi koji je u svakom smislu opravdao očekivanja", dodao je direktor kluba sa Malog Kalemegdana.

Igokea je u subotu pobijedila Zvezdu sa 80:77, a Ristović je rekao da ne želi da skrene temu sa apsolutno zaslužene pobjede Igokee i umanji trijumf ekipe iz Aleksandrovca. On je dodao da je beogradski klub uživao veliko gostoprimstvo domaćina.

"To nisu zaslužili, jer je derbi protekao bez ikakvih problema. Mogu da razumem emocije i uzbuđenje posle velike pobede, ali kao što je predsednik Igokee u sopštenju pred utakmicu sa našim klubom rekao: 'U dobru se ne ponesi, u zlu se ne porazi'. Mislim da tu lekciju Goran Dodik ovog puta nije savladao", rekao je Ristović.

"Video sam da je ponudio ostavku, što navodi na zaključak da je svestan da je napravio grešku. Saopštio je i da uvrede nisu bile upućene navijačima Zvezde, što je malo kontraditktorno, jer koji predsednik kluba bi se na onakav način obraćao svojim navijačima u najuspešnijoj sezoni od osnivanja kluba", rekao je Ristović i izrazio nadu da incident neće uticati na dobre odnose dva kluba u budućnosti.

Otvoreno pismo simpatizera Zvezde sa utakmice u Laktašima

Mnogo bure izazvalo je ponašanje predsjednika Igokee Gorana Dodika poslije pobjede njegovog kluba nad Crvenom zvezdom u jednom od najvećih derbija ABA lige ove sezone.
Dodik je ponudio ostavku dva dana kasnije, a simpatizeri Crvene zvezde koji su prisustvovali utakmici smatraju da je to nedovoljno.

Prenosimo njihovo otvoreno pismo:

Poštovani, povod za obraćanje su događaji na subotnjoj utakmici u Laktašima između igokee i Crvene zvezde.

Ne,nije pravopisna greška niti greška u kucanju. I u daljem tekstu će ova imena, kao i imena čelnika igokee, biti napisana malim slovima. Ne zato što želimo da umanjimo pobedu domaćina, niti da omalovažavamo njihove igrače, nego iz prostog razloga što su svojim ponašanjem pre i posle utakmice, čelnici igokee to prosto i zaslužili. Da krenemo od početka tj. prve stvari. Naime, mi, navijači Crvene zvezde, smo od samog početka bili uskraćeni za mogućnost kupovine karata za ovaj meč. Ne, nismo se organizovali. Nismo čak ni pripadnici navijačke grupe Delije.

Mi smo navijači Crvene zvezde koji svoj klub prate uvek gde god je to moguće. Zbog svega toga nije bilo niti jednog jedinog razloga da karte ne budu puštene u slobodnu prodaju. Ali, što bi rekli u našem narodu, ne lezi vraže, dotična „gospoda“ su se potrudila da nam na svaki mogući način uskrate mogućnost da kupimo karte. Išlo se toliko daleko da i prilikom zvanja na telefon kk igokea, dotična osoba vam postavi pitanja: „A za koga navijate?“ Naravno, usledio bi odgovor da su sve karte rasprodate, a još uvijek nisu ni ugledale svetlost dana. Ipak, zahvaljujući sposobnosti naše braće i prijatelja, uspeli smo da dođemo do ulaznica što ste, pretpostavljamo, mogli i sami da vidite (oko 2/3 sale je navijalo za Crvenu zvezdu).

U toku same utakmice nismo napravili niti jedan jedini incident. Navijanje je bilo i više nego korektno. O svemu tome mogu da posvedoče i redari i policija koja je bila raspoređena na severnom delu tribine. Ni u jednom trenutku niko od čelnika igokee nije bio prozivan niti vređan zbog problema oko karata. Ali nakon što se utakmica završila, nakon tuge posle poraza (ovim putem čestitamo igračima igokee), usledio je šamar kakav se samo može desiti od strane nekoga ko u sebi nema ni trunke dostojanstva i kulture.

Svi ste videli, putem malih ekrana ili uživo, šta je uradio goran dodik, predsednik kk igokee. Videli ste onu sramotu i šamar koji nije udario samo nama, nego celoj javnosti, svim ljubiteljima košarke. Onakvo bahaćenje, pokazivanje srednjeg prsta, okretanje stražnjice je sramota nad sramotama. Na našoj tribini su, pored nas odraslih, bila i maloletna djeca, školarci koji su sa svojim roditeljima ili prijateljima došli na utakmicu da bodre svoju Crvenu zvezdu. I šta su dobila od dotične osobe? Dobila su neviđeni šamar. Videla su prostakluk kakav se skoro pa i ne pamti na košarkaškim terenima od strane čelnika klubova. Zato, sa ponosom i dostojanstvom, tražimo od ABA lige i njenih rukovodioca da oštro kazne kk igokeu i njenog predsednika. Tražimo javno izvinjenje. Tražimo da se dostojanstvo vrati na košarkaške terene i van njih.
S poštovanjem, (neorganizovani) navijači KK Crvena zvezda

 (Nezavisne.com/Frontal)

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog