Vijesti

Džombić: Štrajk nije uspio, direktori koji ne organizuju nastavu biće smijenjeni

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Aleksandar DŽombić izjavio je danas da je evidentno da generalni štrajk u Srpskoj nije uspio. "Štrajk je mnogo manjeg obima od generalnog, a situacija na terenu je potpuno suprotna od one koju prikazuju sindikalne vođe", rekao je DŽombić novinarima nakon sjednice Vlade Srpske.

On je napomenuo da pojedine sindikalne vođe iznose neistine i dezinformacije, te da nisu uspjeli sa generalnim štrajkom i pokušajem blokiranja pravnog života u Republici Srpskoj.


Premijer Republike Srpske naglasio je da je zakonima Srpske definisano pravo na štrajk, ali i na rad.

"Tražili smo i molili u pregovorima sa sindikatima da se krećemo u zakonskim okvirima i da se poštuju ustavom zagarantovana prava građana, ali je danas bilo evidentnih kršenja zakona i pokušaja obustave rada, čime su kršena prava djece na obrazovanje", rekao je DŽombić.

On je naveo da je danas bilo i ekscesa pojedinih sindikalnih vođa koji su djecu vraćali iz školskih dvorišta, što, kako je naveo, predstavlja kršenje zakona.

DŽombić je naglasio da je predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Stevan Milić izašao iz zakonskih okvira, te da Vlada Srpske neće tolerisati kršenje zakona i da će preduzeti sve da budu sankcionisani oni koji ga krše, pa i direktori koji ne organizuju minumum procesa rada.

On je napomenuo da će Vlada nastaviti razgovore sa predstavnicima sindikata koji se vrate u zakonske okvire.

DŽombić je zahvalio svima koji su danas odlučili da rade i da se kreću u zakonskim okvirima i pozvao one koji su danas kršili zakon da ga od sutra počnu poštivati.

Srna/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog