Vijesti

Banjaluka: Đokiću 6 godina robije zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika

BANJALUKA - Osnovni sud u Banjaluci osudio je danas Anđelka Đokića (64) bivšeg radnika Centra za socijalni rad Banjaluka na šest godina robije zbog seksualnog zlostavljanja maloljetnika zloupotrebom službenog položaja.

Istom presudom, ali za 'blaže' krivično djelo osuđen je i Đokićev saučesnik Igor Račić (37) iz Banjaluke i to na godinu dana zatvora.

Račić je proglašen krivim zbog iskorištavanja djece i maloljetnika za pornografiju.

Protiv trećegoptuženog Milivoja Golića (40) iz Čelinca još ranije je razdvojen postupak, jer je vještačenjem utvrđeno da on nije sposoban pratiti sudski proces.

Suđenje Goliću održaće se kako je potvrđeno u sudu, kada se popravi zdravstveno stanje optuženog.

Suđenje Đokiću i saučesnicima trajalao je gotovo godinu dana i bilo je zatvoreno za javnost, kako bi se zaštitio identitet maloljetnika koji je bio žrtva bolesnih radnji socijalnog radnika i njegovih podređenih.

Ono što smo uspjeli saznati i što nam je potvrđeno to je da je sudski postupak u kojem su izneseni detalji 'rada' bivšeg socijalnog radnika šokirao sudsko Vijeće.

U sudu je potvrđeno da je presuda donesena po izmjenjenom Krivičnom zakonu RS u kojem su nedavnim izmjenama pooštrene kazne za seksualne predatore.

N.N/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog