- Mlada žena je dugo vremena bila odsutna, odnosno otišla iz roditeljske kuće u koju se vratila pre tri dana. Slučaj je u petak oko podneva policiji prijavio njen otac, saznajemo u kragujevačkoj Policijskoj upravi.

 
NARUŠENI ODNOSI Prema saznanjima iz istrage, djevojka dugo nije bila u dobrim odnosima sa svojim roditeljima. Navodno je zato otišla u Novi Pazar gdje je radila u ugostiteljskim objektima, vjerovatno kao konobarica. Pretpostavlja se da se tamo i porodila,a šta se dalje dešavalo utvrđuje istraga. Do sela Borač navodno ju je svojim kolima dovezao jedan prijatelj.

Na lice mjesta odmah je stigla uviđajna ekipa policije, predstavnici tužilaštva i suda. Istražni sudija Višeg suda Jelena Vilotijević u petak  je saopštila da se, prema dosadašnjim saznanjima, mlada žena najvjerovatnije porodila u bolnici u Novom Pazaru.

- Naša prva saznanja na to ukazuju, a u daljem postupku utvrdićemo sve činjenice, kaže sudija Vilotijević.

Prema tim informacijama, djevojka je rodila zdravo muško dijete 31.decembra prošle godine. To se,kako se saznaje, vidi i po otpusnoj listi iz bolnice. Šta se kasnije dešavalo zasad je nepoznanica.

Ona je 27.januara došla kod roditelja u selo Borač. Putnu torbu je ostavila ispod trema roditeljske kuće i nikome ništa nije pričala. Njena majka je u petak tokom prepodneva vidjela putnu torbu svoje kćerke i pomislila je da treba da je otvori i opere veš. Kada je otvorila torbu ugledala je u njoj mrtvo novorođenče.

Odmah je obavijestila svog supruga,a on policiju. Prema prvoj izjavi istražiteljima,kako saznajemo, majka djeteta rekla je da je živjela sama i da je jednog dana vidjela da dijete ne daje znake života. Uplašila se,bebu stavila u putnu torbu i došla kod roditelja.

Istražni sudija Višeg suda je naložio obdukciju leša djeteta, a kako je saopšteno iz policije, nakon obdukcije i prikupljenih dokaza, uz konsultaciju sa nadležnim tužilaštvom, protiv majke djeteta biće preduzete mjere krivične odgovornosti.

(Novosti/Frontal)