Vijesti

Vučić: Nema izbora, nema zaštićenih

BEOGRAD - Nakon završene sjednice Predsjedništva SNS, Vučić izjavio da izbora za sada neće biti jer je od rejtinga važniji interes građana.

Sjednica Predsjedništva SNS, na kojoj su razmatrani odnosi u Vladi i eventualni vanredni izbori, završena je nakon nešto više od sat vremena.

Predsjednik SNS Aleksandar Vučić rekao je novinarima ispred sjedišta stranke da će državni organi, u skladu sa zakonom riješavati sva djela kriminala i korupcije.

Nema i ne smije biti zaštićenih, bez obzira na ime, prezime i funkciju, kazao je Vučić i dodao da se to odnosi na 24 sporne privatzacije, Šarića, Galeniku, RBV...

Po svemu sudeći izbora o kojima se spekuliše ovih dana neće biti. Naime, Vučić je rekao da bi naprednjacima oni danas odgovarali jer im je rejting veoma dobar i pitanje je da li će ikada biti tako dobar, dodajući ipak da su važniji interesi države i naroda i da se nastavi rad koji je započet.

"SNS nastavlja rad na svim zadacima, ali sa foteljama se nismo rodili pa nećemo dovijeka tamo ni ostati. Nastavićemo rad u vladi dok to doprinosi građanima, a kada tako ne bude ponovo će se sastati Predsjedništvo i GO SNS. Ova vlada je za šest mjeseci uradila više nego u prethodne 4 godine, a na sljedećoj sjednici GO analiziraće se rad svih minisitara iz SNS", poručio je Vučić.

Lider SNS je dodao da će biti izbora "kada većina građana bude htjela drugačiju vlast".

Govoreći o sastancima premijera Srbije Ivice Dačića i članom klana Darka Šarića, Vučić je rekao da Miki Rakić, bivši šef Nacionalnog saveta za bezbjednost i sadašnji potpredsjednik DS-a i Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije, nisu počinili krivično djelo, ali je pitanje političko šta su sve znali kada su htjeli da prave vladu sa Dačićem. SNS od doga ništa nije znao, istakao je Vučić.

Za 14 časova zakazana je sjednica Vlade Srbije.

B92/Frontal
Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog