Region

Zbog ranjavanja djece u K. Mitrovici uhapšen Srbin

Regionalni portparol kosovske policije Besim Hoti izjavio je danas da je policija nakon ranjavanja dvoje djece u Kosovskoj Mitrovici izvršila pretres stambenog objekta porodice Stojanović koja živi u prizemlju kuće u kojoj je u ponedjeljak veče došlo do eksplozije.

Ranjeni dječak i jdevojčic nisu životno ugroženi i njihovo stanje je jutros stabilno.

Izvršen je pretres kuće, pronađena je ručna bomba M -75, slična onoj koja je eksplodirala sinoć u stanu porodice Vučetić kada je povrijeđeno dvoje djece, policija je zbog toga lišila slobode Srđana Stojanovića kojem je određen pritvor do 48 sati, rekao je Hoti.

Hoti je u izjavi Tanjugu naglasio da je pretresom u istom objektu pronađeno 50 metaka kalibra 7,62 mm.

U kući u kojoj je došlo do eksplozije pronađen je jedan kalašnjikov i 54 metka rekao je policijski portparol.

Načelnik hirurgije bolnice u Kosovskoj Mitrovici Radimir Janković izjavio je Tanjugu da djeci nije potrebna hirurška intervencija.

Janković je naveo da je bolnica u Kosovskoj Mitrovici u mogućnosti da do kraja zbrine djecu, tako da nije neophodan njihov transport u neku drugu kliniku.

 - Djeca nisu životno ugrožena, u potpunosti su stabilna - kazao je Janković.

U toku su rentgenski pregledi djece, rekao je Janković, dodajući da su kod dječaka sitni geleri oštetili krvne sudove vrata

Djeca, uzrasta tri i devet godina, povrijeđena su sinoć kada je nepoznata osoba bacila eksplozivnu napravu na kuću srpske porodice Vučetić u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici. 

Napad je najoštrije osudio premijer Ivica Dačić, naglašavajući da međunarodne snage imaju obavezu da svima garantuju bezjbednost.

(Blic/Frotnal)

 

Komentari
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog