Vijesti

Jeremiću crveni karton

BEOGRAD - Predsjednik Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija i bivši šef diplomatije Vuk Jeremić, sva je prilika, biće izbačen iz partije.

Iako je izgledalo da su se poslije dvočasovnog razgovora prošlog četvrtka u centrali DS strasti na relaciji Đilas - Jeremić smirile, bivši šef diplomatije, najvjerovatnije će biti izbačen iz partije.

Kako saznaju ”Novosti”, predsjednik GS UN, kome je Izvršni odbor na prošloj sjednici dao mogućnost da se naknadno izjasni o optužbama, neće to učiniti, ni pisanim putem, ni lično, pred disciplinskom komisijom.

Izvori Novosti tvrde da je prelomljeno da se ni na koji način ne može tolerisati Jeremićevo odbijanje da vrati poslanički mandat. Donijeta je odluka da i on, poput Dušana Petrovića, bude izbačen iz stranke. Ove informacije stigle su i do Jeremića, koji je riješio da, bez odbrane, sačeka definitivnu presudu.

Nova sjednica IO, koja je prvobitno najavljena za četvrtak, još nije zakazana. Bivšem ministru poljoprivrede u ponedjeljak je zvanično uručena odluka IO o izbacivanju iz stranke, a njegov pravni tim priprema žalbu Statutarnoj komisiji.

Ukoliko njihove argumente Statutarna komisija odbaci, Petroviću istog trenutka prestaje ”mandat” u DS.

Novosti/Frontal

Komentari
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog